Huurlingsedam: (024) 64 55200
Saltshof: (024) 64 51444

Duurzame kinderopvang

Het Kinderdagpaleis is zich als geen ander bewust van het feit dat de aarde op de juiste manier aan de volgende generatie moet worden overgegeven. Samen met R.M.S. Advies uit Ravenstein is onderzocht in hoeverre het nieuw te bouwen Kinderdagpaleis aan de Beuningsesteeg zo energiezuinig en CO2 neutraal gebouwd kon worden. Voorwaarde was wel dat het comfort in het gehele gebouw perfect moet zijn voor zowel de kinderen als de medewerkers.

Het Kinderdagpaleis had al ervaring met duurzaam bouwen opgedaan bij de locatie aan de Huurlingsedam. Ook deze vestiging is grotendeels energieneutraal en heeft al die jaren al geen gasaansluiting.

De nieuwbouw aan de Beuningsesteeg is uiteindelijk bijna energie en CO2 neutraal en zonder gasaansluiting gebouwd. Het gehele gebouw is voorzien van comfortabele vloerverwarming, die per ruimte te regelen is. De ventilatie is compleet met warmteterugwinning uitgevoerd, middels Trix® comfort vloermodules, waarbij verwarming, ventilatie en koeling perfect met elkaar gecombineerd worden. Daarnaast is voornamelijk energiezuinige LED verlichting toegepast. Ook zijn de voorzieningen gemaakt om op het dak een PV zonne-energiesysteem te realiseren. Wanneer het Kinderdagpaleis besluit zonne-energie toe te passen, is het Kinderdagpaleis het eerste kinderdagverblijf in Nederland, wat CO2 neutraal is, en meer energie oplevert dan verbruikt.